‘Ενας δρόμος πραγματικό αξιοθέατο…!

173 0

Είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους δρόμους παγκοσμίως. Βρίσκεται στη Νορβηγία και αποτελεί ένα αξιοθέατο από μόνος του…

Ο Ατλαντικός Δρόμος, όχι άδικα, θεωρείται ταυτόχρονα ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους, λόγω των στροφών του, που μπορεί να σε… “πετάξουν εκτός” ανά πάσα στιγμή.

Εχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα και είναι απροστάτευτος στα καιρικά φαινόμενα. Κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι η κατασκευή του διήρκεσε 6 ολόκληρα χρόνια, ακριβώς λόγω αυτών των φαινομένων.

Ενα από τα πλέον δημοφιλή σημεία του δρόμου είναι η γέφυρα Storseisundet, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «μεθυσμένη γέφυρα» λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της.
Μοιάζει αρχικά με «γέφυρα στο πουθενά» σαν να βυθίζεται στη θάλασσα, αλλά είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση εξαιτίας της κλίσης της.

Ο Ατλαντικός Δρόμος περνά από ένα αρχιπέλαγος και συνδέει την κεντρική Νορβηγία με το νησί Averoy, όντας ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της χώρας.

Οπως και να ‘χει, οι φωτογραφίες είναι καθηλωτικές…

1

2

3

The Atlantic Road-spectacular road in Norway

5

Related Post

Miracle: Καταφύγιο για τους σεξουαλικούς παραβάτες

Posted by - 27/05/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL