Είναι όντως πιο ευφυείς όσοι πίνουν περισσότερο;

291 0

Εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί το στερεότυπο της «μεθυσμένης ιδιοφυΐας».
Μερικοί από τους μεγαλύτερους άνδρες και γυναίκες της παγκόσμιας ιστορίας κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά. Με βάση αυτό, οι επιστήμονες έκαναν μελέτες για να διαπιστώσουν αν οι ευφυείς άνθρωποι πίνουν περισσότερο αλκοόλ.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες που επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Παρά το γεγονός ότι οι μελέτες συνδέουν την κατανάλωση αλκοόλ με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, υπερισχύουν οι απόψεις ότι η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Τα παρακάτω στοιχεία είναι ενδεικτικά. 

1. Οι έξυπνες γυναίκες πίνουν αρκετά, αλλά όχι περισσότερο από τους άνδρες 
Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που φοίτησαν σε κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου έπιναν 86% περισσότερο από γυναίκες της ίδιας ηλικίας με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης . Οι άντρες, γενικά, πίνουν 11,1% περισσότερο από τις γυναίκες ανεξάρτητα από το επίπεδο νοημοσύνης τους.

2. Τα έξυπνα παιδιά μεγαλώνουν και καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ
Τα πιο έξυπνα παιδιά γίνονται «βαρύτεροι πότες», σύμφωνα με την Εθνική Διαχρονική Μελέτη Εφηβικής Υγείας των Η.Π.Α., τη μελέτη Εθνικής Παιδικής Ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο και μελέτη σε Πανεπιστήμιο της Φινλανδίας.
Στην έρευνα του Πανεπιστημίου της Φινλανδίας διαπίστωσαν ότι όσο πιο πολύ μιλούσαν τα παιδιά στην ηλικία των 12 ετών, τόσο πιο πιθανό ήταν να πίνουν στα 16.

3. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεγαλώνει η πρόσληψη αλκοόλ
Όσο μεγαλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο πίνει, αν έχει αποφοιτήσει από κολέγιο. Η Εθνική Έρευνα για τη Χρήση ναρκωτικών και Υγείας διαπίστωσε ότι μεταξύ των αποφοίτων κολεγίων, το 68,4% ανέφεραν ότι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Το 35,2% δεν αποφοίτησαν από το γυμνάσιο και κατανάλωναν αλκοόλ.

4. Οι αδέξιοι άντρες πίνουν περισσότερο, αλλά όσοι απέχουν από το αλκοόλ φαίνεται να έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης
Οι αδέξιοι άνδρες πίνουν περισσότερο, αλλά μόνο επειδή είναι πιο πιθανό να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Εκείνοι που δεν πίνουν καθόλου έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνοι άνθρωποι.

5. Όσοι πίνουν με μέτρο έχουν υψηλότερο IQ
Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τη Χρήση ναρκωτικών και Υγείας που συμμετείχαν περίπου 50.000 άνδρες από την Ελβετία ηλικίας 18-22 ετών, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο είναι ο σωστότερος τρόπος και αρκετά έξυπνος για να δηλώνει ότι όποιος κάνει αυτή την επιλογή έχει το περισσότερο μυαλό.

Υπάρχουν πολλές αντιφατικές απόψεις από έρευνες που έγιναν, για τη σχέση μεταξύ αλκοόλ και νοημοσύνης. Οι περισσότερες έρευνες βασίζονται στις αναφορές των συμμετεχόντων για την προσωπική κατανάλωση αλκοόλ του καθενός.

Related Post

Τι είναι ο έρωτας;

Posted by - 16/04/2019 0
Δημιουργείται όντως από την πρώτη ματιά; Είναι όντως κεραυνοβόλος; Είναι ο έρωτας ο κόμπος στο στομάχι, ή όλα αυτά είναι…
Comodo SSL