Δες στο κινητό σου σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο ή το τρόλεϊ!

373 0

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να βρίσκουν την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τους εξυπηρετεί, σε πραγματικό χρόνο, από το κινητό τους τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές).

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής, που φέρει την ονομασία OASA Telematics, ο επιβάτης θα μπορεί να πληροφορείται, σε πραγματικό χρόνο, για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής, πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκεται, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr, ενώ έχει δοθεί και στις τρεις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ (Android, iOS και Windows).

Οι δυνατότητες της εφαρμογήςΜπαίνοντας στο κεντρικό μενού του συγκεκριμένου λογισμικού, ο χρήστης μπορεί να βρει τις ακόλουθες ενότητες:
–Πλησιέστερες στάσεις (υποδεικνύει αυτόματα πού βρίσκεται η πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλεϊ)
–Θέσεις λεωφορείων (αποτυπώνεται η θέση των λεωφορείων πάνω σε χάρτη, σε πραγματικό χρόνο)
–Αφίξεις (ενημέρωση για τις αφίξεις των λεωφορείων όλων των γραμμών στις στάσεις)
–Βέλτιστη διαδρομή (μέσω αυτής μπορεί κανείς να αναζητήσει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας ΜΜΜ από τη θέση στην οποία βρίσκεται)
–Γραμμές (παρέχονται πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ)
–Νέα (ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνηθέστερα, με αποτέλεσμα να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προγραμματίζει πιο εύκολα τις μετακινήσεις του.

Σύνδεσμοι για Android, iOS, Windows phones :
Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους και αποκτήστε το OASA Telematics App δωρεάν.
Android:
https://play.google.com/store/apps/detailsid=com.att.android.tfa
iOS:
https://itunes.apple.com/us/app/oasa-telematics/id1104863353mt=8
Windows phones:
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/oasa-telematics/9nblggh4nx0l
Για online ενημέρωση από τον υπολογιστή σας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://telematics.oasa.gr

Related Post

Barisieur

Ένα ξυπνητήρι που φτιάχνει και καφέ!

Posted by - 11/03/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL