Δείξε μου πώς κάθεσαι, να σου πω ποιος είσαι…

160 0

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους, όταν επικοινωνούμε μαζί τους, υπάρχουν αυτά που λέμε, αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που νιώθουμε. Οι λέξεις συνήθως ελέγχονται (από τους περισσότερους τουλάχιστον από εμάς). Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές έκφρασης, που μπορούν να μάς “προδώσουν”, ή πιο ευγενικά να μάς αποκαλύψουν. Άθελά μας λοιπόν, υπάρχουν φορές που το σώμα μας λέει περισσότερα από τα χείλη. Και δεν είναι ακριβώς το τι λέμε, αλλά πώς νοιώθουμε όταν το λέμε. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τα συναισθήματα μας και αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές εκφράζουμε τα συναισθήματα μας μέσω της γλώσσας του σώματος.

Αυτό μπορεί να κάνει ξεκάθαρο στους άλλους αν υπάρχει μια κρυμμένη σημασία σε αυτά που λέμε και πως νοιώθουμε για αυτούς. Η γλώσσα του σώματος, μπορεί επίσης να μας πει πολλά για το ποιοι είμαστε και πώς νοιώθουμε για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.

Η συνηθισμένη μας στάση όταν καθόμαστε -για παράδειγμα- μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα μας.

Θέση A

Οι άνθρωποι που κάθονται έτσι είναι πολύ δημιουργικοί και χαρισματικοί. Είναι αυθόρμητοι και δεν σκέφτονται πολύ πριν πάρουν μία απόφαση. Αυτό φυσικά τούς προκαλεί προβλήματα πού και πού, αλλά η φυσική τους γοητεία τους βοηθά να βγουν από αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τη ζωή σαν μια περιπέτεια και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και κάνουν εύκολα καινούριους φίλους, αν και πολλές από τις σχέσεις τους είναι προσωρινές.

Θέση B

Οι άνθρωποι που κάθονται σε αυτήν τη θέση είναι πραγματικοί ονειροπόλοι. Έχουν πλούσια φαντασία και χάνονται εντελώς στις ονειροπολήσεις τους. Είναι πολύ συμπονετικοί και έρχονται εύκολα σε επαφή με άλλους, αλλά μερικές φορές μένουν στο παρασκήνιο εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ καλοί ακροατές και επικοινωνούν με τα συναισθήματα τους.

Θέση Γ

Αυτοί είναι χαοτικοί άνθρωποι που έχουν πολλά προβλήματα στο να συγκεντρωθούν και να παραμείνουν ακίνητοι. Το μυαλό τους είναι πάντα σε κίνηση και πολλές φορές μιλούν πριν σκεφτούν το αντίκτυπο που θα έχουν τα λόγια τους. Βαριούνται εύκολα και έχουν μικρό διάστημα συγκέντρωσης. Διαπρέπουν περισσότερο σε ένα γρήγορο περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα. Στις σχέσεις τους χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους.

Θέση Δ

Αυτοί είναι συνήθως πολύ έξυπνοι άνθρωποι, οι οποίοι σκέφτονται με βάση την λογική. Είναι ακριβείς, καθαροί και μεθοδικοί. Τα σπίτια τους είναι συνήθως πολύ καθαρά και τακτοποιημένα και όλα τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους. Είναι λίγο συντηρητικοί και δεν αποκαλύπτουν γρήγορα τα πάντα για τον εαυτό τους. Παρόλα αυτά, είναι πολύ ειλικρινείς και δεν τους αρέσει το κουτσομπολιό. Παραμένουν ψύχραιμοι σε κάθε κατάσταση και δεν χάνουν εύκολα την αντίληψη τους.

Θέση E

Αυτοί οι άνθρωποι προσανατολίζονται στο στόχο τους και δίνουν μεγάλη έμφαση στην καριέρα τους. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία επίσης στο να θέτουν φιλόδοξους στόχους και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο. Σε προσωπικό επίπεδο τους αρέσει επίσης να θέτουν στόχους, για παράδειγμα όσον αφορά την υγεία και τον έρωτα. Είναι τελειομανείς σε όλα, ακόμα και στην εμφάνιση τους. Αυτό τους κάνει μερικές φορές να ξεχνούν αυτά που έχουν, επειδή πάντα ζητούν παραπάνω.

Related Post

Star Trek : Beyond

Posted by - 18/07/2016 0
Το USS Enterprise βρίσκεται περίπου στα μισά της πενταετούς αποστολής του. Μετά από μια στάση στην βάση Earhart, κινείται πλέον…

Igloo στο Airbnb προς ενοικίαση…

Posted by - 24/01/2016 0
Ο Patrick Horton, καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαφημιστικές, ζει στο Μπρούκλιν μαζί με τους συγκατοίκους του. Στην πρόσφατη χιονοθύελλα που έπληξε…
Comodo SSL