Ανοίγει το πρώτο μουσείο Electronic Music!

180 0

[fusion_text]Το ΜΟΜΕΜ – Museum Of Modern Electronic Music – είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το 2017 στην καρδιά της Φρανκφούρτης, που όπως λένε οι Γερμανοί είναι το Πνευματικό σπίτι της ηλεκτρονικής μουσικής.

Στο πνεύμα της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής, αυτό το μουσείο θα είναι διαφορετικό από όλα τα εκθεσιακά μουσεία, καθώς θα προσκαλεί τους επισκέπτες στον κόσμο των αισθήσεων της ηλεκτρονικής μουσικής, ανακαλύπτοντας πολλές παραμέτρους αυτής της μουσικής.

Το μουσείο θα είναι σε μία αίθουσα, και θα εξηγεί την ιστορία της «techno και του ευρύτερου φάσματος ηλεκτρονικής μουσικής που εξελίχθηκε από αυτή», με τμήματα αφιερωμένα στα ποικίλα στυλ της ηλεκτρονικής μουσικής, την ιστορία και τις επιρροές της, την τεχνολογία της και τα όργανά της, παγκόσμια κινήματα, μόδα και τέχνη.

Κινητήριος δύναμη είναι ο Adreas Tomalla – aka Talla 2XLC. Ο Tomalla είναι το «πρωτοπαλίκαρο» της ηλεκτρονικής μουσικής αφού ο ίδιος της έδωσε το όνομα “techno” και από το 1984 άνοιξε  στην Φρανκφούρτη το Technoclub, το πρώτο κέντρο ηλεκτρονικής dance μουσικής. Ο Talla 2XLC είναι trance DJ και παραγωγός, και είναι ο πρώτος τιμώμενος πρόεδρος των Φίλων του ΜΟΜΕΜ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στον χώρο θα γίνονται και live events καθώς και DJ workshops. Ο δήμος της Φρανκφούρτης παραχωρεί δωρεάν τον χώρο που θα στεγαστεί το ΜΟΜΕΜ – ως μέρος του καινοτόμου Children’s museum – με την προϋπόθεση ότι η χρηματοδότησή του θα γίνει από δωρεές από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πηγή[/fusion_text]

Related Post

Ο B.B. King βγήκε από το νοσοκομείο

Posted by - 08/04/2015 0
[fusion_text]Ο B.B.King, 89 ετών, βγήκε από το νοσοκομείο, λέγοντας στους θαυμαστές του ότι αισθάνεται  πολύ καλύτερα, μετά το περιστατικό υγείας…
Comodo SSL