Ακόμα και η Ομορφιά θέλει τις Ευκαιρίες της…

498 0

 

        Tο σωτήριον έτος 1666, ένας νεαρός Άγγλος παρά τρίχα γλίτωσε τη διάσειση, όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του…
«Αν η μηλιά ήταν 10 φορές ψηλότερη, το μήλο θα μου έσπαγε το κεφάλι και, αν ήταν ψηλή ως το φεγγάρι, θα χωνόταν το μήλο ως το κέντρο της γης», και αυτή η παρατήρηση οδήγησε τον νεαρό Newton στην πολύ εύλογη απορία «Γιατί δεν πέφτει το φεγγάρι;».

Ο νέος της ιστορίας μας λοιπόν, παρότι θρησκευόμενος, δεν αρκέστηκε στο απλοϊκό «διότι μας προστατεύει ο καλός θεούλης που με αόρατα νήματα κρατά το φεγγαράκι στη θέση του» και θέλησε να αναζητήσει τη φύση τού σύμπαντος στις ελκτικές δυνάμεις. Και κάπως έτσι, μας έκανε γνωστό το Νόμο της Βαρύτητας.
Λες και ο Νόμος της Βαρύτητας είχε ανάγκη να ανακαλυφθεί! Λες και δεν θα την έκανε τη δουλειά του έτσι κι αλλιώς!

        Αιώνες μετά, μπορώ να πω με σιγουριά πώς εκείνο το μήλο έπρεπε να είχε πέσει σε άλλο κεφάλι… Στο κεφάλι κάποιου που θα ενδιαφερόταν, όχι να ερμηνεύσει το Νόμο, αλλά να βρει τον τρόπο να αντιμετωπιστεί η ίδια η Βαρύτητα. Πιστέψτε με, λάθος άνθρωπος βρέθηκε κάτω από τη μηλιά.

       
        Αθήνα 2019. Πριν μερικές ημέρες με πήρε τηλέφωνο μια φίλη και κανονίσαμε να βγούμε για ένα κρασί και τα συμπαρομαρτούντα.
Την τελευταία φορά που την είχα δει, τα 45 της χρόνια ήταν γραμμένα στο πρόσωπό της με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Δεν ήταν μόνο η σκληρότητα του χρόνου που πρόδιδε την ηλικία της, αλλά η κούραση από τις πολλές ώρες δουλειάς και ο πρόσφατος χωρισμός της που κυριολεκτικά της είχε ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα νιότης από το κλάμα και την αϋπνία.
Αυτή τη φορά όμως, 20 ημέρες μετά, είχα μπροστά μου μια γυναίκα, που έμοιαζε και ένιωθε 10 χρόνια νεότερη! Μια γυναίκα που είχε μαγικά αψηφήσει το Νόμο της Βαρύτητας!

Ααα – σκέφτηκα. Ο έρωτας! Μόνο αυτός κάνει τέτοια θαύματα.
Λέγε -της είπα. Λέγε το όνομα του.
Με κοίταξε για λίγο με ένα μοναλιζικό χαμόγελο.
Δημήτρης, μου απάντησε.
Το ήξερα, είπα. Πάντα κρύβεται ένας άντρας πίσω από την ομορφιά μιας γυναίκας.
Ο Δημήτρης κρύβεται πίσω από την ομορφιά πολλών γυναικών, μου επισήμανε μπερδεύοντας τη σκέψη μου.
Ευτυχώς, εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήρθε το Pinot Noir που είχαμε παραγγείλει… γιατί, οι αποκαλυπτικές νύχτες θέλουν πάντα το αλκοόλ τους.
– Μα ποιος είναι ο Δημήτρης; Ρώτησα πίνοντας μια γουλιά από το ρουμπινί κρασί.
– Πώς να σου το πω τώρα και να το καταλάβεις;
– Ψυχίατρος; Της είπα αστειευόμενη. (Αν και εδώ που τα λέμε, μόνο ένας τέτοιος θα την έσωζε… αλλά και εμένα για να είμαι ειλικρινής). Εκείνη γέλασε.
– Όχι! Γιατρός ναι! Αλλά όχι ψυχίατρος.

Την κοίταξα προσπαθώντας να μαντέψω τα επόμενα λόγια της. Φυσικά και πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα να έχει κάνει κάτι σε κάποιον “ειδικό ομορφιάς” (όπως αυτοαποκαλούνται όλοι τους), όμως εγώ είχα απέναντι μου μια γυναίκα που μέσα σε λίγες ημέρες ακτινοβολούσε φρεσκάδα, μια γυναίκα που είχε ξαναβρεί τη χαμένη της ομορφιά και όχι κάποια που είχε “πειράξει” το πρόσωπο της δίνοντας μια ψεύτικη, ανέκφραστη εικόνα.

        Η αποκάλυψη σχετικά με την ταυτότητα και τις ικανότητες του Δημήτρη δεν άργησε να έρθει, γι’ αυτό και εγώ δεν θα σας ταλαιπωρήσω άλλο.
Για τους πιο λεπτολόγους λοιπόν, (αν και κανείς δεν είναι περισσότερο λεπτολόγος από τον Δημήτρη):
Ο Δημήτρης Καραφουλίδης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο του Ειδικού Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου στη Δερματολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Κρήτη). Παρακολούθησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στα Βλαστοκύτταρα και την Αναγεννητική Ιατρική (Stem Cells and Regenerative Medicine) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα ξεκινούσε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση πάνω στην …

Όχι, όχι! STOP! Κάμερα σε μένα. Θα σας πω εγώ ποιος είναι ο Δημήτρης! Αν θέλετε να μάθετε τίτλους, πτυχία, μεταπτυχιακά, εμπειρία, συμμετοχές και συνεργασίες, επισκεφτείτε το site του (www.dermafresh.gr).
Αυτά που πρέπει να ξέρουμε είναι άλλα…

        Ο Δημήτρης λοιπόν, είναι ένας καλλιτέχνης, ένας λάτρης της ομορφιάς και της ζωής.
Τόσο διεισδυτικός, ώστε να καταλαβαίνει αμέσως ποιον έχει απέναντι του και ποιες είναι οι ανάγκες του. Τόσο επικοινωνιακός, ώστε να νιώθεις ότι τον γνωρίζεις χρόνια και να μπορείς να τον εμπιστευθείς χωρίς καμία συστολή.

Έχει μια ευφυή παρατηρητικότητα, που σε συνδυασμό φυσικά με την ιατρική του εκπαίδευση και εμπειρία, ενεργοποιούν έναν αυτόματο μηχανισμό που τού δίνει αμέσως τα data που χρειάζεται για να ξέρει ακριβώς τί πρέπει να κάνει κοιτώντας ένα πρόσωπο! Και μετά, με τα αέρινα χέρια του που δεν τα νιώθεις ποτέ πάνω σου, μπορεί να κάνει τα πάντα!

Είναι όμως και κάποιος που ξέρει να βάζει όρια – ευγενικά αναμφίβολα, αλλά αδιαπραγμάτευτα εκεί που πρέπει. Δε θα συμβιβαστεί ποτέ με κάτι που προδίδει την αισθητική, ή με ο,τι μπορεί να διακινδυνεύσει την υγεία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει το χατίρι σε όποιον δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του και νομίζει πως αλλάζοντας, σχεδόν παραποιώντας το πρόσωπό του, θα καταφέρει όλα όσα δεν έχει πετύχει με τον χαρακτήρα του. Και αναμφίβολα δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών του. Τα καλύτερα μόνο.

        Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, που είναι καλό να το συνειδητοποιήσουμε όλες οι γυναίκες. Αντί να χαλάμε τα χρήματα μας σε διάφορες αμφίβολες κρέμες (που πάντα τις μετανιώνουμε μετά γιατί δεν κάνουν τίποτα φυσικά) και σε διάφορα καλλυντικά που υπόσχονται κάλυψη και ψεύτικη λάμψη, είναι πολύ πιο έξυπνο και απόλυτα εφικτό να φροντίζουμε και να διατηρούμε την ομορφιά της νιότης μας πηγαίνοντας στον Δημήτρη (lol) … <Εντάξει, σε όποιον θέλετε, αρκεί να είναι γιατρός.>

Κι αν τώρα εσύ νομίζεις πως όλα αυτά είναι χημικά και θα μάς κάνουν κακό, τότε μάλλον δεν πίνεις αλκοόλ και αναψυκτικά, δεν τρως junk food, δεν καπνίζεις, ούτε ατμίζεις, δε βάζεις κρέμες, μέικ-απ, πούδρες, δε ζεις στην Αθήνα και προφανώς δε γνωρίζεις τι πάει να πει στρες! Μάλλον ζεις σε καμιά βουνοκορφή, οπότε έχει φροντίσει ο παγωμένος αέρας να σε διατηρεί φρέσκια και ροδαλή…
Επιπλέον και κυρίως, δεν έχεις ενημερωθεί αναλυτικά και έγκυρα, ή έχεις τρομάξει (δικαιολογημένα) από τους πολλούς και διάφορους που δηλώνουν ειδικοί χωρίς να είναι γιατροί και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδοτούνται από την γυναικεία ανασφάλεια (και ο νοών νοείτω).
Βεβαίως, μπορεί να ανήκεις και σε κείνη την κατηγορία γυναικών που υποστηρίζουν ότι αγαπούν τις ρυτίδες τους, γιατί είναι η απεικόνιση των εμπειριών τους στη ζωή. Κανείς δεν αντιλέγει. Μην μου πείτε όμως ότι θέλετε να θυμάστε όλες σας τις ρυτίδες;
Τις κακές θα διώξουμε κορίτσια. Τις κακές. Τα κλάματα, την κούραση, τις μαύρες σκέψεις. Ποτέ τις ρυτίδες που προέκυψαν από τα γέλια με τους αγαπημένους και από κάτι αξέχαστα, μοναδικά, ξενύχτια…

        Ο σκοπός εξάλλου, δεν είναι να πολεμήσουμε το χρόνο και την βαρύτητα. Κανείς δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Αλλά ούτε και να παραδοθούμε αμαχητί.
Ο σκοπός είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας τόσο, ώστε να τού προσφέρουμε τα μέσα που χρειάζεται για να περάσει ο χρόνος από πάνω του με ευγένεια και σεβασμό.

        Εν τέλει, νομίζω πως η φράση “η Ιατρική στην Υπηρεσία της Ομορφιάς” βρήκε για πρώτη φορά την απόλυτη έκφραση της με τον Δρ. Δημήτρη Καραφουλίδη, παρόλο που το δικό του αγαπημένο απόφθεγμα είναι το Η μόνη ομορφιά που διαρκεί είναι η Ομορφιά της Ψυχής και ανήκει στον Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα, Jalaluddin Rumi (ναι, ναι ξέρω! Τζελαλεντίν Ρουμί προφέρεται).

(* Εννοείται πως την επόμενη μέρα της συνάντησης με την φίλη μου έκλεισα ραντεβού με τον γιατρό… αλλά αυτό να μείνει μεταξύ μας, εντάξει;).

 

Joanna Arbi για το thnx.gr

*Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού, από άλλο site, ή blog.

Related Post

Release Athens festival

Posted by - 27/05/2016 0
Το Release Athens φιλοδοξεί να φέρει μία νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας και να εξελιχθεί σε έναν…

O Daddy G των Massive Attack στο Bolivar!

Posted by - 03/09/2016 0
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το Bolivar Beach Bar αποχαιρετά το καλοκαίρι και κλείνει τη φετινή σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι και…

Eπαθε σοκ όταν η κόρη της την αποκάλεσε όπως η γιαγιά της, που έχει πεθάνει

Posted by - 10/04/2015 0
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″…
Comodo SSL