Έφυγε απο τη Ζωή ο Πατέρας της Marvel …

319 0

Ο θρυλικός δημιουργός των Spider-Man, X-Men και πολλών ακόμη… Ο άνθρωπος πίσω από τη Marvel και αρκετούς από τους σούπερ ήρωες που απολαμβάνουμε μέσα από τις ταινίες της, δεν είναι πια μαζί μας.

Ο θρυλικός συγγραφέας, εκδότης και συντάκτης των Marvel Comics, Stan Lee έφυγε από τη ζωή σήμερα 12 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 96 ετών. Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνδημιούργησε τους Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther, Hulk, Daredevil, The Fantastic Four και πολλούς ακόμη σούπερ ήρωες.

Το 1939, στα 17 του χρόνια, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη λεγόμενη 9η τέχνη, πιάνοντας δουλειά στην Timely Comics. Μόλις δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε την πρώτη εξ ολοκλήρου δική του ιστορία.
Από το 1961, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Jack Kirby και Steve Ditko, κατάφεραν να χτίσουν την αυτοκρατορία των comics Marvel.

Ο Στάνλει Μάρτιν Λίμπερ έχει επινοήσει τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες.

Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν.
Ο Σπάιντερ Μαν δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ερωτικής του ζωής και την καθημερινότητα του παρά μόνο όταν είναι αντιμέτωπος με κάποια απειλή, ο Χαλκ δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του και ο Daredevil είναι τυφλός. Οι Fantastic Four επίσης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, παρά μόνο όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για τον Λι τα πάντα είναι η ψυχή.

Ο Λι έφερε την επανάσταση στην αφήγηση των κόμικ και καθιέρωσε τις αδυναμίες ως μυστικά δύναμης των σούπερ ηρώων του που σώζουν την ανθρωπότητα από το κακό. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν τη δεκαετία του 50, όταν και ο Λι ξεκίνησε να σχεδιάζει με πένα την επανάσταση του.

Δε νομίζω ότι όταν κάποιος διαθέτει υπερδυνάμεις δεν είναι αντιμέτωπος με τα προβλήματα της ζωής. Προσπάθησα να δημιουργήσω χαρακτήρες που θα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη και θα τον κάνουν να ταυτιστεί μαζί τους“…

Η Marvel γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγάλο αντίπαλο δέος της DC Comics και οι χαρακτήρες της στέκονταν με αξιώσεις απέναντι σε δημιουργίες όπως ο Superman, ο Batman και η Wonder Woman που ήταν ήδη εδραιωμένοι στη συνείδηση του αναγνωριστικού κοινού από τα 30’s και τα 40’s.

Ο Stan “THE MAN” Lee, όπως ήταν το “παρατσούκλι” του στους κόλπους των φαν και των συναδέλφων του, δεν σταμάτησε στιγμή να δουλεύει ακούραστα και να παρουσιάζει νέα δείγματα δουλειάς, χωρίς ποτέ να ξεκουραστεί από την εποχή του.

Ο Λι τιμήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2008 από τις ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.

Το 2009 η Walt Disney εξαγόρασε την Marvel Entertainment για το ποσό των $4 δισεκατομμυρίων. Έκτοτε, οι ταινίες με πρωταγωνιστές χαρακτήρες όπως οι Avengers, αποτελούν μερικές από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες όλων των εποχών.

Τον τελευταίο καιρό ο Σταν Λι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι ωστόσο απολύτως φυσιολογικό, για κάποιον που βρίσκεται στην 10η δεκαετία της ζωής του! Αυτό ακριβώς όμως είναι που τον καθιστά αδιαμφισβήτητα μοναδικό: Όταν όλος ο κόσμος σοκάρεται στην είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου που είναι 96 χρόνων, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι θρύλος!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Stan Lee, από το 2000 και μετά, με την “έκρηξη” του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe, έχοντας μάλιστα γυρίσει εκ των προτέρων όλα τα cameos του, στην δυσάρεστη περίπτωση όπου θα πέθαινε νωρίτερα.
Σας αφήνουμε με ένα βίντεο που χρονολογεί όλα τα του τα cameo στο MCU.

Related Post

Seds & Sound Directiva present PROUDLY PEOPLE, D-DECK

Posted by - 23/10/2015 0
Oι ομάδες Seds και Sound Directiva εγκαινιάζουν τις χειμερινές International βραδιές στον ολοκαίνουργιο χώρο του Apartment club, καλώντας τους ταλαντούχους
Comodo SSL