Ένα πολύτιμο τρικ για γρήγορο Ύπνο!

300 0

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πλέον προβλήματα στον ύπνο, ξοδεύοντας πολύ χρόνο στο κρεβάτι, χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.

Η κακή ποιότητα ύπνου και ακόμα περισσότερο ο ελλιπής ύπνος, οδηγούν σε προβλήματα υγείας τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Επηρεάζεται η διάθεση μας, ακόμα και η συμπεριφορά μας και η ζωή μοιάζει κουραστική και σκοτεινή.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης.
Η κλασική ιατρική αντιμετωπίζει το θέμα προσπαθώντας αρχικά να εντοπίσει αν η αϋπνία είναι σύμπτωμα, κι αν όχι, προσπαθεί να δώσει τη λύση μέσω φαρμάκων.
Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις, από την άλλη, αρνούνται τη χημεία και στρέφονται σε άλλες μεθόδους. Όπως για παράδειγμα μια αλλαγή στη διατροφή, βότανα, ανθοϊάματα και αιθέρια έλαια, ασκήσεις γιόγκα, ακόμα και μια αλλαγή στη διακόσμηση του υπνοδωματίου και σίγουρα στον τρόπο σκέψης…

Ο Dr.Andrew Weil προτείνει ένα καταπληκτικό τρικ για όσους πάσχουν, έτσι ώστε και να κοιμηθούν πιο γρήγορα και να γλιτώσουν από άγρυπνες νύχτες.
Η λύση του είναι εμπνευσμένη από τη γιόγκα και τις ασκήσεις αναπνοής. Η δημοφιλής μέθοδος του ονομάζεται “Η άσκηση αναπνοής 4-7-8″. Είναι εύκολα πραγματοποιήσιμη, μπορεί να γίνει οπουδήποτε και δεν παίρνει χρόνο.

Να πώς να την κάνετε:

  1. Εκπνεύστε από το στόμα σας πρώτα,
  2. Κλείστε το στόμα, και εισπνεύστε από τη μύτη σας μετρώντας έως το 4,
  3. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας έως το 7,
  4. Εκπνεύστε από το στόμα και πάλι μετρώντας έως το 8.
  5. Τα προηγούμενα βήματα ισοδυναμούν με μία ανάσα. Επαναλάβετε την μέθοδο τρεις φορές για ένα σύνολο τεσσάρων αναπνοών.

Σύμφωνα με τον Δρ Weil, εστιάζουμε στη σωστή αναλογία και εισπνέουμε και εκπνέουμε βαθιά κάθε φορά, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να εκτελεστεί σωστά η μέθοδος.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο παλμός της καρδιάς και ηρεμεί το μυαλό και ο ύπνος (αν δε συντρέχει λόγος υγείας) έρχεται γρήγορα και αβίαστα.

 

Related Post

Matt Sassari @ Terraza

Posted by - 10/07/2016 0
Ο Γάλλος DJ και παραγωγός της tech house και techno σκηνής, Matt Sassari, επιστρέφει στην Αθήνα εφτά μήνες μετά την…

Έρχεται το γυναικείο βιάγκρα…

Posted by - 12/06/2015 0
[fusion_text]Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνει το πρώτο γυναικείο βιάγκρα για την τόνωση της σεξουαλικής…

Dubfire + Carlo Lio @ Bolivar

Posted by - 05/07/2019 0
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο κορυφαίος techno dj/producer Dubfire, ιδρυτικό μέλος των βραβευμένων με 4 φορές Grammy Deep Dish, θα…
Comodo SSL