Ο Ζυγός έγειρε και πάλι υπέρ της ποιοτικής διασκέδασης!

111 0

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ο ιστορικός Ζυγός άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και φιλοξένησε στη σκηνή του ένα πολύ ιδιαίτερο και ταλαντούχο σχήμα καλλιτεχνών.

Οι «Άκρως Απόρρητον», μια μπάντα ετοιμοπόλεμη και ικανή να ανταπεξέλθει σε κάθε καλλιτεχνική απαίτηση, με δικές της δημιουργίες-επιτυχίες και μεγάλο ρεπερτόριο, συνόδευσε εξαιρετικά δύο υπέροχες και αγαπημένες φωνές, αυτές του Στέργου Βόλα και της Ερασμίας Μάνου.
Όμως το ρήμα “συνόδευσε” δεν είναι αρκετό … γιατί οι “Άκρως Απόρρητον” με frontman τον Δημήτρη Παλούδη, εκτός των άλλων, απέδωσαν μοναδικά στη σκηνή του Ζυγού, όχι μόνο πολύ αγαπημένα μας τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και δικά τους από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Μέσα μου κρύβεσαι εσύ”, που κυκλοφόρησε το 2010 από τη Legend.
Η εμπειρία τους είναι αναμφίβολη και τόσο οι επιλογές τους, όσο και η μουσική τους δεξιοτεχνία, μας μετέφεραν αβίαστα σε εκείνο το μουσικό τοπίο που ήθελαν και εμείς το απολαύσαμε!

Η Ερασμία Μάνου για όσους ξέρουν, είναι η κόρη της αναμφισβήτητης Σοφίας Βόσσου, αλλά αυτό δεν την αγγίζει πουθενά. Ναι, μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι που η μουσική δεν έλειπε ποτέ. Ναι, το αυτί της και η φωνή της εκπαιδεύτηκαν από πολύ νωρίς. Ναι, γνώρισε τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες και έμαθε μικρά τους μυστικά… Όμως, όλα αυτά τα κομμάτια έχτισαν ένα παζλ μουσικής συναισθησίας, τόσο ιδιαίτερο και εντελώς προσωπικό, που κανείς δεν βλέπει στην Ερασμία την κόρη της Βόσσου, αλλά μία ερμηνεύτρια μεγάλου βεληνεκούς!
Δεν είναι η φωνάρα της, η εντελώς χαρακτηριστική, είναι η ψυχή της, είναι η σαρωτική της παρουσία, είναι το κέφι της, η τρέλα της, το χιούμορ της, η ικανότητα της να σε παρασύρει μέσα σε εικόνες, μνήμες και μυρωδιές… Να σου θυμίσει όσα νόμιζες ότι είχες ξεχάσει και να σου συστήσει αναμνήσεις από το μέλλον. Να σε γλυκάνει, να σε κάνει να δακρύσεις, να τραγουδήσεις, να θες να πεις το «σε αγαπώ» παντού… Με όλα αυτά τραγουδάει, ποτέ μόνο με τη φωνή της. Με ένα ρεπερτόριο με τολμηρά κομμάτια που έχουμε αγαπήσει και έχουν χαραχτεί μέσα μας, κομμάτια που πιστεύαμε –οι χαζοί- ότι ίσως δεν θα τραγουδούσαμε ποτέ, κομμάτια που τα ξέραμε και τα ακούσαμε ξανά σα να ήταν η πρώτη φορά!
Η αισθητική της σου θυμίζει άλλοτε κάτι από τις ντίβες της δεκαετίας του ’50, τύπου Βερόνικα Λέικ και άλλοτε μοιάζει σα να βγήκε μέσα από τις σελίδες ενός μεταμοντέρνου κόμικ… Μπορεί να γίνει ότι θέλει, χωρίς να σε μπερδέψει, χωρίς να καταλάβεις καν τις στιγμές που σε προετοίμαζε για την μετάβαση.
Η Ερασμία Μάνου είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις συναδέλφους της γενιάς της και που όσες φορές κι αν την ακούσεις, θα θες ξανά και ξανά και ξανά … και κάθε φορά θα πηγαίνεις να την παρακολουθήσεις με όλο και περισσότερους φίλους, ώσπου κάποτε στη λίστα σου θα βάλεις και τους φίλους των φίλων και τους μακρινούς γνωστούς …!
Κι αν εγώ τώρα έχω παρασυρθεί παραληρώντας, γράφω αυτό που θα έπρεπε ιδανικά να γίνει… κατά την άποψη μου πάντα!

Και φτάνουμε στον Στέργο Βόλα, που για τους ενημερωμένους λάτρεις της ροκ σκηνής οι συστάσεις είναι περιττές. Όσοι όμως αγνοείτε, μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ…!
Ο Στέργος είναι ο frontman των Big Ballz, μιας μπάντας αφιερωμένης στους AC/DC και πιστέψτε με, θέλει μαγκιά για να τολμάς να συγκρίνεσαι με τον Τζόνσον και θέλει ταλέντο και πολύ δουλειά και τρέλα, για να μην γύρει η ζυγαριά και βρεθείς στον πάτο … και η αλήθεια είναι ότι ο Στέργος είναι προικισμένος με μία φωνή που σε διαπερνά, με πείσμα, και –για να λέμε και την αλήθεια- με ένα ματάκι που γυαλίζει…!
Όμως, όλα αυτά μπορείς να τα βρεις και σε άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Αυτό που δεν βρίσκεις, είναι την ικανότητα του να κάνει ροκ, ακόμα και αυτούς που δεν είναι!
Στο κοινό του Ζυγού το Σάββατο, υπήρχαν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και καθώς η κυνικότητα μου πολλές φορές με ξεπερνά, περίμενα να τους δω να «κόβονται» από τους ήχους κάποιων τραγουδιών του Στέργου … Προς μεγάλη μου έκπληξη (ευχάριστης), είδα πολλούς από αυτούς να γουστάρουν και να θυμούνται παλιότερες εποχές και είδα και κάποιους να τον κρυφοθαυμάζουν! Διότι, εκτός όλων των άλλων, ο Στέργος είναι επικοινωνιακός, εκφραστικός και σαρωτικός στη σκηνή, τόσο που σχεδόν δεν τον χώραγε!
Ο άνθρωπος είναι ροκ σταρ και ποιος δεν αγαπά τους ροκ σταρς;

Εννοείται, πως κανείς από τους δύο αυτούς καλλιτέχνες, δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα, εάν δεν πλαισιωνόταν από τους «Άκρως Απόρρητον», που αποτελούνται από τους Δημήτρη Παλούδη, Γιώργο Πολίτη, Χάρη Γρυπαίο και Γιάννη Ταμπακάκη.

Για όσους χάσατε την παράσταση αυτού του Σαββάτου, λυπάμαι πραγματικά, παρόλο που ακολουθεί και δεύτερη παράσταση το Σάββατο στις 21 Νοέμβρη… Αυτή η δεύτερη παράσταση όμως θα είναι διαφοροποιημένη, καθώς ο Στέργος Βόλας δεν θα είναι στο σχήμα, γιατί είχε προγραμματισμένη μια άλλη καλλιτεχνική υποχρέωση (που μάλλον δεν ταιριάζει να μιλήσουμε γι’ αυτήν στο συγκεκριμένο άρθρο…).

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο, ότι όποιος πήγε το προηγούμενο Σάββατο στο Ζυγό, θα είναι εκεί και αυτό το Σάββατο!

Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ και στο ιστορικό αυτό μαγαζί της Κυδαθηναίων στην Πλάκα, που από τη δεκαετία του ’70 και μέχρι το κλείσιμο του το 2013, έχει φιλοξενήσει στη σκηνή του και στα καμαρίνια του τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες … Μούτσης, Μοσχολιού, Κηλαηδόνης, Αλεξίου, Νικολόπουλος, Πάριος, Γαλάνη, Τσανακλίδου, Νταλάρας, Πλέσσας, Παπακωνσταντίνου, Μάνου, Πρωτοψάλτη, Μακεδόνας, Λιδάκης, Μάλαμας, Μηλιώκας, Κότσιρας, Άγαμοι Θύται, Ζουγανέλης, Πασπαλά, Μαχαιρίτσας, Πασχαλίδης και αρκετούς ακόμη…
Τώρα ο Ζυγός επανέρχεται για να σηματοδοτήσει πάλι τις νύχτες μας αποτελώντας το οχυρό της ποιοτικής διασκέδασης και πόσο τιμητικό γι’ αυτούς τους νέους καλλιτέχνες να ανοίγουν την αυλαία του!
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στο προσωπικό του μαγαζιού, που ήταν ευγενικό, ευδιάθετο και εξαιρετικά πρόθυμο και εξυπηρετικό.

Νιώθω ότι πολυλόγησα, αλλά δεν γινόταν αλλιώς…

Εν κατακλείδι και για να τελειώνουμε, αυτό το Σάββατο, μόνο αν είσαι βαριά άρρωστος επιτρέπεται να χάσεις αυτό το live!

Facebook Event…

🙂
Joanna Arbi για το thnx.gr

DSC04075

DSC04099

DSC04117

DSC04119

DSC04120N

DSC04143

DSC04173

DSC04175

DSC04181

DSC04184

DSC04295

DSC04308

 

Related Post

Οι μεγάλες συναυλίες του 2018

Posted by - 25/12/2017 0
Πριν φύγει το 2017, με όλες τις στενοχώριες που μάς άφησε μάς εδωσε τουλάχιστον και μια μικρή ανάσα χαράς, προαναγγέλοντας…

THNX Radio + Skullbar pres. ANIMAX Vol.9

Posted by - 19/10/2016 0
Ο THNX RADIO σε συνεργασία με τη REboot Athens σας παρουσιάζoυν έναν μοναδικά ξεχωριστό και δυναμικό Έλληνα dj και μουσικό…
Comodo SSL