Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα μέσα από τη νέα τεχνολογία

481 0

Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το 1ο Athens Innovation Festival, το οποίο διεξήχθη από τις 21 έως τις 22 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν άλλο κόσμο που χτίζεται στο διαδικτυακό σπίτι μας.

Το Thnx.gr έδωσε το παρόν του στη διοργάνωση και είχαμε την ευκαιρία να δούμε  τεχνολογικές καινοτομίες. Είδαμε εφαρμογές για την επίλυση του επισιτισμού, την “εκμετάλευση” των φυσικών πόρων (αγροτική καλλιέργεια), εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας, ποικιλία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  από υπηρεσίες μετάφρασης μέχρι και τη μόδα, αλλά και φορμες για την προσωπικη ευκαιρία  ανάπτυξης και κέρδους.
Επιπλέον, δημόσιοι οργανισμοί όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ήταν εκεί, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης δραστηριότητας και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στη νεα ταξη πραγματων η τεχνολογία μάς ενώνει όλους. Την πρόοδο χτίζουν πλέον άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες… Κι όπως συνέβη στο παρελθόν, όπου κάποια μεγάλα έθνη είχαν υπό την προστασία τους  φωτεινά μυαλά από όλο τον πλανήτη οδηγώντας την τεχνολογία σε νέα μονοπάτια, έτσι και η Ελλάδα δίνει τώρα την ευκαιρία στα ανησυχα πνεύματα της εποχής μας να μεγαλουργήσουν στον τομέα τους.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ξεκινώντας από αριστερά ο κ. Αποστόλης Μπάκης, ο κ.Mohsin Raza, ο Πρέσβης του Πακιστάν στη χώρα μας κ. Khalid Usman Qaiser, o Eπιστημονικός Διευθυντής του Ε.Β.Ε.Α. κ.Χάρης Λαμπρόπουλος και ο κ.Γιάννης Μπακαστάμος.
Ξεκινώντας από αριστερά ο κ. Αποστόλης Μπάκης, ο κ.Mohsin Raza, ο Πρέσβης του Πακιστάν στη χώρα μας κ. Khalid Usman Qaiser, o Eπιστημονικός Διευθυντής του Ε.Β.Ε.Α. κ.Χάρης Λαμπρόπουλος και ο κ.Γιάννης Μπακαστάμος.

Το thnx.gr συνάντησε στο 1ο Athens Innovation Festival μεταξύ άλλων και τους κ. Mohsin Raza  CEO & Founder της εταιρείας πληροφορικής Raza Labs,  (razalabs.com), και τον κ. Παναγιώτη Καρακίτσο ιδρυτή της Geomiso
Στην προσωπική μας επικοινωνία, ο κ. Mohsin Raza  μάς είπε ότι η φιλοσοφία πίσω από την RazaLabs είναι να δημιουργεί πλατφόρμες όπου στην βάση τους έχουν όχι μόνο προσωπικό, αλλά και κοινωνικό όφελος, (από την εύρεση εργασίας, την ανακάλυψη κατάλληλων συνεργατών, μέχρι την δωρεάν εκμάθηση social media και διαδικτυακού marketing…  για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site: http://www.razalabs.gr/). Πρώτη πηγή έμπνευσης ήταν το “Ideas to Life”, πάνω στο οποίο πάτησαν κι αλλες πλατφόρμες. Συγκεκριμένα:
YGFBDHBDHJHS

“IDEAS to Life!” by RazaLabs

Το πρόγραμμα αυτό κάνει πραγματικότητα τις πρωτότυπες ιδέες νέων επιχειρηματιών, αναλαμβάνοντας την παροχή όλων των εχεγγύων, τόσο από τεχνολογικής πλευράς όσο και στον τομέα του μάρκετινγκ, ώστε η επιχείρηση αυτή να αναπτυχθεί και να αντέξει στην κρίση. (More infos: razalabs.gr/ideas-to-life). Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα προέκυψαν οι εξής πλατφόρμες:

– Candez.com

Πρόκειται για μία πλατφόρμα εξοπλισμού και προϊόντων ομορφιάς, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον καθένα, είτε πρὀκειται για επιχείρηση είτε για ιδιώτη, να βρίσκει αυτό που θέλει έχοντας τη δυνατότητα να συγκρίνει τιμές. Μεγάλη έμφαση δίνει ο κ. Αποστόλης Μπάκης, CEO της Candez.com, στο ότι κάθε μικρός Έλληνας παραγωγός μπορεί να προωθήσει τα προιόντα του ως πρώτες ύλες, ή τα εμπορεύματα του γενικότερα. Επιπλέον,  πρόκειται και για έναν πλήρη κατάλογο εκπαιδευτικών κέντρων στα επαγγέλματα ομορφιάς. (Μοre infos : candez.com).

– B2Btrade.gr

Η πλατφόρμα αυτή φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις μεταξύ τους, ώστε να διεξάγεται το χονδρεμπόριο εύκολα και γρήγορα.
Το όραμα του κ. Γιάννη Μπακαστάμου – ιδρυτή της B2Btrade, είναι να ενωποιήσει παραγωγους, κατασκευαστές, αντιπροσώπους, διανομείς και όσους παρέχουν υπηρεσίες από όλους τους κλάδους της αγοράς, να ενημερώνονται on line για κάθε νέο προιόν ή προσφορά και να τούς παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης για ό,τι μπορεί να τους ενδιαφέρει. (Μοre infos : b2btrade.gr – Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι σε λειτουργία από τις αρχές του 2018).

– GigLancer

Το GigLancer είναι το ιδανικό περιβάλλον για την επικερδή αξιοποίηση του ταλέντου σας. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί το όποιο ταλέντο και τελικά να βγουν  χρήματα από αυτό. Από ότι μάς είπε ο κ. Raza είναι ένα από τα πρώτα projects που εφάρμοσε η Raza Labs με σκοπό να γίνει πιο εύκολη η προσφορά και ζήτηση εργασίας σε μια εποχή κρίσης. (Μοre infos : giglancer.gr).

 “Start You Up!” by RazaLabs 

Με το “Start You Up” μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει μια επιχείρηση, καθώς τού παρέχονται βασικές πληροφορίες για το διαδικτυακό μάρκετινγκ και τον τρόπο έναρξης μιας καριέρας στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο γνωστικό υπόβαθρο. Το Start You Up, δεν απαιτεί κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά προσπάθεια! (More infos : razalabs.gr/start-youup).

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Στο κέντρο της φωτο απο αριστερά ο Aξιότιμος Πρέσβης του Πακιστάν στη χώρα μας κύριος Khalid Usman Qaiser και δεξιά ο CEO & Founder της RazaLabs κ. Mohsin Raza

GEOMISO :

Η εταιρεία Geomiso είναι η πρώτη παγκοσμίως που δημιούργησε και εμπορεύεται λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού (διασπαστική καινοτομία). Έως σήμερα, στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των βιομηχανιών, κάθε έργο μηχανικού σχεδιάζεται με ένα πρόγραμμα σχεδιασμού CAD και στη συνέχεια αναλύεται (έλεγχος της αντοχής των υλικών) με ένα άλλο πρόγραμμα, γνωστό ως πρόγραμμα ανάλυσης μηχανικού CAE. H Geomiso καινοτομεί με τη δημιουργία του ομώνυμου πρώτου παγκοσμίως «δύο σε ένα» CAD/ CAE λογισμικού, το οποίο –όπως μάς είπε ο κ. Παναγιώτης Καρακίτσος, ιδρυτής της Geomiso– ενοποιεί τις δύο αυτές χρονοβόρες διαδικασίες σε μία ενιαία, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζει το γεωμετρικό σφάλμα, να αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης μηχανικού, να μειώνει κατακόρυφα τον χρόνο και το κόστος παραγωγής και τέλος να βελτιώνει δραστικά την ποιότητα του τελικού έργου. Η αποτελεσματικότητα και η πρωτοτυπία της Geomiso αποδυκνείεται και από  τις επτά πανελλαδικές διακρίσεις και την μία διεθνή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως βοηθητικό λογισμικό για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και ήδη έχει δεχτεί οικονομική ενίσχυση από τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Εμείς ευχόμαστε η Geomiso, μια ελληνική εταιρία, να πραγματοποιήσει το όραμα της και να καταφέρεινα αναδείξει τη νέα γενιά μηχανικών, η οποία θα είναι πιο εξοικειωμένη με τον σχεδιασμό. (Μοre infos: geomiso.com

Το 1ο Athens Innovation Festival τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης του Πακιστάν στη χώρα μας κ. Khalid Usman Qaiser, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χάρη Λαμπρόπουλο και συνομίλησε με ορισμένους από τους εκθέτες, καθώς και η πρώην Υπουργός, πρώην Δημαρχος Αθηναίων και νυν Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Έχοντας την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα τέτοιο γεγονός, ευχόμαστε τα καλύτερα ώστε να υπάρξει συνέχεια όχι μόνο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά να δοθεί και το έναυσμα και για άλλες συναφείς εκδηλώσεις.

 

Δημοσιογραφικη Κάλυψη για το thnx.gr : Γεωργία Μυστριώτη
Φωτογραφική Κάλυψη για το thnx.gr : Emanon Seirios
Aρχισυνταξία : Joanna Arbi[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Post

Περηφάνια+Προκατάληψη+Ζόμπι

Posted by - 17/03/2016 0
19ος αιώνας. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, έχει…

Blend w/ Alan Fitzpatrick & Luigi Madonna

Posted by - 01/12/2016 0
Το Blend συνεχίζει τη σεζόν μ' ένα πάρτι στο οποίο θα συμπράξουν δύο εκπληκτικοί καλλιτέχνες της παγκόσμιας underground σκηνής με…
Comodo SSL