Η Apple θα μπλοκάρει τις κάμερες των κινητών

90 0

Μια νέα ευρεσιτεχνία, έρχεται να απογοητεύσει τους κατόχους συσκευών Apple, προστατεύοντας ωστόσο την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών.
Συγκεκριμένα η νέα αυτή εφαρμογή με χρήση υπερύθρων θα κλειδώνει τη λειτουργία βιντεοσκόπησης για τα iphone σε συναυλιακούς χώρους, κινηματογράφους θέατρα και χώρους θεαμάτων.

Πρόκειται για μια μέθοδο που βασίζεται σε συστήματα και μεθόδους λήψης υπερύθρων δεδομένων με κάμερα σχεδιασμένη να ανιχνεύει εικόνες με ορατό φως.

Η πατέντα αυτή εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της.
Σύμφωνα με την Apple, ένας πομπός που μπορεί να βρίσκεται σε περιοχές όπου απαγορεύεται η καταγραφή εικόνας ή βίντεο, θα εκπέμπει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα, τα οποία και θα απενεργοποιούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες των κινητών ή των tablets.

Το μπλοκάρισμα θα είναι προσωρινό και θα διαρκεί όσο θα διαρκεί και η εκάστοτε εκδήλωση (συναυλία, παράσταση, παρουσίαση, προϊόν πνευματικού έργου).
Ακόμη η ίδια πατέντα θα μπορεί να απενεργοποιεί και την καταγραφή ήχου και την βιντεοσκόπηση σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, η πατέντα αυτή αναπτύχθηκε και μετά από παραινέσεις αρκετών καλλιτεχνών για πολλούς σοβαρούς λόγους μεταξύ των οποίων ότι δεν θέλουν να βλέπουν ακυκλοφόρητα τραγούδια που τα παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε μια συναυλία, ανεβασμένα στο youtube πριν από την επίσημη παρουσίασή τους.

Related Post

Sleepin Pillow Live in Athens

Posted by - 16/03/2016 0
Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα…

REboot Dance Event : George Michas + Nadja

Posted by - 25/11/2016 0
Η ομάδα της Reboot σε συνεργασία με το DISH bar δυναμώνουν την ένταση κάθε Τρίτη και προσφέρουν πνοή ηλεκτρονικής μουσικής…

Denis Kasmas – Music is what emotions sound like

Posted by - 23/11/2017 0
Είναι ένας αιώνιος έφηβος... Ένας τολμηρός μουσικός εξερευνητής, που ζει ακόμα σε έναν ονειρικό, συναισθηματικό κόσμο, όπου η μουσική παίζει…