Δίδυμοι : Το Ζώδιο του Μήνα

63 0

Το ζώδιο του Δίδυμου ανήκει στο στοιχείο του Αέρα, μαζί με τον Ζυγό και τον Υδροχόο. Κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, τη γραφή και την κίνηση. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν συχνά την αίσθηση ότι τους λείπει το άλλο μισό, έτσι αναζητούν πάντα νέους φίλους, μέντορες, συναδέλφους και ανθρώπους για να μιλήσουν.

Στον Δίδυμο αρέσει η ανεξαρτησία και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον καθηλώσει ή να τον αναγκάσει να υπακούσει σε κανόνες. Αυτό που έχουν ανάγκη οι Δίδυμοι, είναι να γνωρίσουν τον κόσμο από μόνοι τους. Η αλλαγή και η ελευθερία είναι εξαιρετικά σημαντικές για αυτούς. Δεν αφήνουν κανένα να τους υποτάξει, είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι και η ελευθερία τους είναι απαραίτητη για την ψυχική τους ευεξία.  Πρόκειται για ένα ευπροσάρμοστο, περιπετειώδες, με αγάπη για διασκέδαση ζώδιο.

Οι Δίδυμοι έχουν πολλές πλευρές και είναι γρήγοροι στο μυαλό, αλλά και στο σώμα. Διακατέχονται από ενέργεια και ζωντάνια και χειρίζονται σωστά οτιδήποτε έχει να κάνει με επικοινωνία.
Είναι ευφυείς και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε κατάσταση και κάθε τύπο ανθρώπου. Είναι περίεργοι και θέλουν πάντα να μαθαίνουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.
Δεν είναι από αυτούς που θα κάτσουν στην τελευταία σειρά και απλά θα παρατηρούν τη ζωή να περνάει από μπροστά τους, δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι. Πρέπει να μπουν κι αυτοί στο παιχνίδι. Αυτό όμως μερικές φορές τούς κάνει αδιάκριτους.
Λόγω του ότι τούς αρέσει τόσο η επικοινωνία, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο ζώδιο, είναι τα απόλυτα κοινωνικά όντα.
Με έναν Δίδυμο η κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ, θα μιλάτε για ώρες… Έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις και σκέψεις για τα πράγματα και δεν φοβούνται να πουν την γνώμη τους. Έχουν άποψη για τα πάντα και γνωρίζουν όλα τα τελευταία κουτσομπολιά. Επειδή δεν έχουν υπομονή, μπορούν εύκολα να αναζητήσουν μια νέα ιδέα για εξερεύνηση.
Κάποιες φορές μπορούν να γίνουν επιφανειακοί και να σχηματίσουν μία άποψη χωρίς να το πολυψάξουν, κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει πολλούς εκπροσώπους άλλων ζωδίων να κατηγορούν τους Διδύμους ως “ξερόλες”.
Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η ρουτίνα και η βαρεμάρα, και κάποιες φορές η αντιμετώπιση μιας αλήθειας που δεν τούς αρέσει, (γι’ αυτό κιόλας σε ορισμένες περιπτώσεις, προτιμούν να εθελοτυφλούν). Επίσης, δεν θέλουν με τίποτα να χαθεί η ελευθερία τους και η θετική τους ενέργεια.

Ο εσωτερικός τους κόσμος & ο Έρωτας…

Ο Δίδυμος βλέπει την αγάπη πρώτα μέσω της επικοινωνίας και της λεκτικής επαφής και την θεωρεί εξίσου σημαντική όσο και τη φυσική επαφή με τον σύντροφό του. Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο, όλα τα εμπόδια φαίνονται να εξασθενίζουν. Στην ουσία ερωτεύεται εγκεφαλικά και για εκείνον ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι, που ξέρει να παίζει καλύτερα απ’ τον καθένα.
Εξελικτικός και πάντα έτοιμος να φλερτάρει, (λατρεύει το φλερτ), ένας Δίδυμος θα μπορούσε να περάσει πολύ χρόνο με διαφορετικούς εραστές μέχρι να βρει το άτομο που θα ταιριάζει με τις πνευματικές αναζητήσεις και την ενέργεια του. Γι’ αυτό κιόλας συγκαταλέγεται στα άπιστα ζώδια: γιατί μέχρι να βρει τον σύντροφο που θεωρεί ιδανικό αναζητά και φλερτάρει… αλλά όταν βρει το σωστό πρόσωποείναι πιστός και αποφασισμένος να του δώσει για πάντα την καρδιά του. 
Στη φάση του φλερτ, δεν βιάζεται να κερδίσει το στόχο του, γιατί τον καλύπτει αυτό το παιχνιδάκι ανταλλαγής ματιάς και ατάκας. Είπαμε… Είναι εγκεφαλικός!
Ωστόσο, αν σε ενδιαφέρει ένας Δίδυμος, πάνω από όλα να θυμάσαι:
Το εγκεφαλικό ταίριασμα, η επικοινωνία και η διατήρηση της προσωπικής του ελευθερίας, είναι απαραίτητα για να διατηρήσει μία σταθερή σχέση.

Οι Δίδυμοι μπορεί να αποθαρρυνθούν εύκολα και να νοιώσουν κακόκεφοι, παρόλο που κανείς δε θα το παρατηρήσει, εκτός ίσως από τα πιο κοντινά αγαπημένα τους πρόσωπα. Θέλουν να δείχνουν στους άλλους ότι όλα τους πάνε καλά, ότι το άγχος δεν τους αγγίζει ποτέ, ή έστω ότι μπορούν και διαχειρίζονται την κατάσταση, ακόμη και όταν αυτή είναι δύσκολη.

Οι Δίδυμοι έχουν μια ικανότητα να αντιδρούν άμεσα σε καταστάσεις κι ως εκ τούτου, έχουν ένα πολύ νευρικό ταμπεραμέντο. Προσπαθούν να απορροφήσουν ο,τι μπορούν από το περιβάλλον τους με τη μία. Το γεγονός ότι εναλλάσσουν στη ζωή τους διαφορετικές καταστάσεις κι ανθρώπους, τους προσθέτει νευρικότητα κι αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται συνεχώς σε ένα διαρκές ξεκαθάρισμα. Ωστόσο, αν βαρεθούν μια κατάσταση και νοιώσουν πως δεν έχουν τίποτα άλλο να ανακαλύψουν, θα εμφανίσουν ανανεωμένη την ανάγκη για ενθουσιασμό και ποικιλία. Αυτή είναι και η διπλή φύση των Διδύμων, συνεχώς παρουσιάζουν αντικρουόμενα συναισθήματα κι όλα αυτά αποτελούν ένα αυθόρμητο και ευέξαπτο πακέτο.

Οι Δίδυμοι και η φιλία…

Αν έχετε ένα φίλο που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, τότε θα ξέρετε ότι η ζωή μαζί του είναι ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Αν χρειάζεστε κάποια συμβουλή, τότε οι Δίδυμοι είναι αυτοί που θα πρέπει να ρωτήσετε. Είναι άσοι στην επικοινωνία και μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε αυτό που χρειάζεστε, βοηθώντας σας με επιμονή και ενθουσιασμό.
Είναι ιδιαίτερα άστατοι και ίσως εξαφανιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γνωρίσουν νέους φίλους και να εξερευνήσουν νέα μέρη. Αλλά όταν επιστρέψουν, θα έχουν νέες σκέψεις, απόψεις, ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστούν και ιδέες να διδάξουν.

Αν, ωστόσο, προσπαθήσετε να καθηλώσετε ένα Δίδυμο με διάφορα συναισθηματικά προβλήματα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αρνείται να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, γιατί, πολύ απλά, τον ρίχνει ψυχολογικά και περιορίζει την ελευθερία του. Είναι πολύ γενναιόδωροι με τους φίλους, περνούν πολύ χρόνο μαζί τους και μοιράζονται τα πάντα.
Παρόλο που οι Δίδυμοι είναι πολύ κοινωνικά άτομα, χρειάζονται πάντα λίγο χρόνο για να ασχοληθούν με τον εαυτό τους κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σεβαστείτε.

Οι Δίδυμοι στην Εργασία…

Το μεταβαλλόμενο και ανοιχτό μυαλό των Δίδυμων τούς καθιστά εξαιρετικούς καλλιτέχνες, ιδιαίτερα συγγραφείς και δημοσιογράφους, και οι δεξιότητες και η ευελιξία τους τούς κάνουν να “λάμπουν” στο εμπόριο, την οδήγηση και τα ομαδικά αθλήματα.
Οι Δίδυμοι τείνουν να σκορπίζουν την ενέργεια τους σε διάφορα καθήκοντα και όχι να επικεντρώνονται σε ένα μόνο πράγμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνουν πίσω τους ημιτελή έργα. Αν μπορούσαν να εστιάσουν όλη τους την ενέργεια προς μία κατεύθυνση, η εξυπνάδα και η νοημοσύνη τους θα τους επέτρεπε να ολοκληρώσουν κάθε εργασία που αναλαμβάνουν με επιτυχία και δημιουργικότητα.
Είναι άριστοι διευθυντές, μπορούν να παρακινήσουν μια ομάδα με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους. Είναι επίσης εξαιρετικοί πωλητές, λόγω της ευκολίας που έχουν στην επικοινωνία και η οποία τους επιτρέπει να φέρονται έξυπνα και να έχουν πάντα την τελευταία λέξη. Μπορούν να πείσουν και να χειραγωγήσουν τους άλλους πολύ καλά. Μπορούν, επίσης, εύκολα να δικαιολογήσουν οποιαδήποτε κίνησή τους και να εξηγήσουν οποιαδήποτε ενέργεια.
Αν συνεργάζεστε με Δίδυμο θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα πολύ κοινωνικό άτομο, δικτυώνεται εύκολα και κάνει φίλους ακόμα πιο εύκολα. Του αρέσει επίσης η πνευματική εργασία γι’ αυτό και συχνά ασχολείται με την έρευνα, τις γλώσσες ή ακόμα και την επικοινωνία. Ίσως να τον ανακαλύψετε σε μία επιτροπή που έχει να κάνει με τα κοινά, ή ακόμα και να γίνει το επίκεντρο ενός καλού κουτσομπολιού στο γραφείο.
Αφήστε τον να διοργανώνει συγκεντρώσεις, να πηγαίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να συναναστρέφεται με τους υπόλοιπους συναδέλφους, να συντάσσει επίσημα έγγραφα και να σερφάρει στο ιντερνετ. Για να είσαστε όλοι ευχαριστημένοι, κρατήστε τον διαρκώς απασχολημένο…

Ο Δίδυμος, εν ολίγοις, είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, συλλέκτης γνώσεων και εμπειριών που θέλει να ξέρει όλους τους κανόνες, αλλά να μην τους ακολουθεί πάντα. Με κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου τον Ερμή, είναι επικοινωνιακός και κοινωνικός, απεχθάνεται τη μοναξιά και επιδιώκει να περιβάλλεται από κόσμο.
Ενίοτε τον χαρακτηρίζει μια κυκλοθυμία και μια αστάθεια σε απόψεις και θέσεις, αλλά Δίδυμος είναι αυτός : Και διπλός και μεταβλητό ζώδιο του Αέρα!
Είναι ευχάριστος, συμπαθητικός, ομιλητικός με αξιοθαύμαστη επιχειρηματολογία. Συνήθως μικροδείχνει και έχει ζωηρό βλέμμα. Συμβαδίζει εύκολα με όλες τις ηλικίες, επιλέγει όμως να βρίσκεται πάντα με άτομα νεότερα από εκείνον! Ένα περίεργο άτομο που θέλει να μαθαίνει τα πάντα αλλά και να τα μεταδίδει στους άλλους. Αν τον αμφισβητήσει κάποιος, επιμένει στις απόψεις του και ακόμα κι αν αποδειχθούν λάθος, εκείνος θα βρει τρόπο να τις παρουσιάσει ως σωστές. Πρόκειται για τη χαρά της ζωής και τη ψυχή της παρέας και όλοι θα θέλαμε ένα φίλο Δίδυμο να μας γεμίζει αισιοδοξία.

Αυτό το χαρούμενο, σπιρτόζικο πλάσμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσεις, τουλάχιστον ένα από τα πολλά του πρόσωπα…

Related Post

Οι Arch Enemy επιστρέφουν…

Posted by - 05/09/2017 0
Οι Σουηδοί Arch Enemy είναι εύκολα ένα από τα πιο επιτυχημένα -εμπορικά- σχήματα ακραίου metal όλων των εποχών.

Το Κοινό Απαιτεί!

Posted by - 30/09/2016 0
Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες για διασκέδαση -στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε- γίνονται πιο απαιτητικές ως προς την ποιότητα τους…